Adresa:

Str. Ienachita Vacarescu Nr. 56, sector 4, Bucuresti

asigurare medicala privata sau abonament clinica medicala

Asigurare medicală privată versus abonament clinică medicală

Principala diferență dintre o asigurare medicală privată, fie ea națională sau internațională, este libera alegere a locului de tratament, în timp ce abonamentul medical îngrădește pacientul să se limiteze la clinica sau rețeaua de clinici pentru care achiziționează abonamentul. 

Un abonament medical un număr limitat de consulturi, analize anuale la recomandarea medicului, analize uzuale de prevenție. Nu sunt incluse investigații avansate precum RMN, CT sau, în cazul rețelelor ce includ și spitale, acoperire pentru internări sau intervenții chirurgicale. Toate aceste servicii ce pot fi foarte costisitoare trebuie achitate din buzunarul propriu, cu un discount ce variază între 5-30% pentru posesorii de abonamente. 

O asigurare privată valabilă pentru România poate oferi consultații, analize nelimitat în ambulatoriu, sume între 10-150.000 de lei pentru spitalizare, intervenții chirurgicale fără a fi constrâns de a accesa serviciile la un anumit furnizor. Allianz Țiriac, Signal Iduna, Asirom sau Groupama oferă astfel de produse

O asigurare medicală privată internațională poate acoperi integral servicii complexe și extrem de costisitoare precum spitalizare, chirurgie, transplanturi, tratament cancer în Europa sau oriunde în lume, având acoperiri ce pornesc de la 500,000 de euro pe an de asigurare. 

Mai mult, o asigurare de sănătate cu acoperire internațională garantează prelungirea pe viață în caz de îmbolnăvire, fără penalizare, indiferent de afecțiunile suferite sau valoarea despăgubirilor plătite de către asigurător în timpul deținerii poliței. Asigurări internaționale de la Cigna Global, Bupa Global, AXA Global, Generali Medihelp, IMG, Allianz Care au început să fie din ce în ce mai populare printre români, care au înțeles că beneficiile unei astfel de asigurări sunt net superioare produselor disponibile doar pentru români.