Adresa:

Str. Ienachita Vacarescu Nr. 56, sector 4, Bucuresti

asigurare de sanatate asigurare de viata

Asigurare de sănătate versus asigurare de viață

O asigurare bună de sănătate privată nu poate fi înlocuită de o asigurare de viață, însă cele două produse pot fi complementare, asigurând împreună liniștea propriei persoane, dar și familiei. 

În timp ce o asigurare de viață oferă despăgubiri în caz de deces sau de invaliditate și, prin diferite clauze suplimentare, pot oferi indemnizații în cazul diagnosticării cu anumite boli grave sau necesitatea unor intervenții complexe precum transplanturi, asigurarea de sănătate oferă o acoperire continuă, plata primei anuale de asigurare permițând asiguratului să folosească polița pentru orice serviciu medical inclus în planul ales în orice spital sau clinică. În cazul unei intervenții chirurgicale sau spitalizări programate, o firmă de asigurări de sănătate poate face toate demersurile pentru a deconta cheltuielile direct către spital, astfel asiguratul și familia acestuia se pot concentra pe sănătate și recuperare și nu pe achitarea facturilor. 

În timp ce sumele acoperite de o asigurare de sănătate privată complexă, precum asigurările de sănătate cu acoperire internațională, se ridică la 1-2 milioane de euro pe an, indemnizațiile oferite în caz de îmbolnăvire de o asigurare de viață pot fi insuficiente pentru anumite diagnosticuri grave. În plus, odată achitată indemnizația, asiguratul rămâne “descoperit”: asigurare de viață nu îi mai acoperă nicio altă cheltuială în cazul în care este necesar un tratament pe termen mai lung, iar încheierea unei asigurări de sănătate nu mai este o opțiune, acest tip de asigurare preluând condiții preexistente ce nu sunt definitiv rezolvate din punct de vedere medical. 

În concluzie, o asigurare de viață și una de sănătate sunt 2 produse ce nu se pot înlocui unul pe altul, ci ideal este să fie complementare. Cu o asigurare de sănătate puternică ai siguranța că în cazul unei probleme de sănătate ai cel mai bun sprijin financiar pentru a te trata și recupera, iar o asigurare de viață poate oferi un sprijin financiar important pentru familie în cazul unui deces sau unei situații de invaliditate, pierderea locului de muncă etc.